Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani, uporabljamo piškotke (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj

Več o piškotkih uporabljenih na tej strani...

 
Umetnost pravega nasveta
  English  
 
 
DomovPodjetjeNaša tržiščaProduktiReferenceČlanki in referatiPovezaveNovice ARTEMIS
 
 

ARTEMIS seminar v Ljubljani

Z veseljem vam sporočamo, da bo 26. marca v Ljubljani seminar Projekta ARTEMIS.


Seminar bo potekal v City Hotelu s pričetkom ob 9. uri in zaključkom s kosilom ob 12. uri. Udeležba na delavnici in pogostitev sta za prijavljene udeležence brezplačni.

Mednarodni projekt ARTEMIS - pametna multimodalna platforma prehaja v zaključno fazo predstavitve rezultatov in širitve novega znanja. Rezultat projekta ARTEMIS je spletno informacijsko orodje za optimizacijo tovora in izdelavo optimalnih multimodalnih prevoznih poti. Orodje vključuje evropsko cestno in železniško omrežje, pomorske in rečne povezave, ponudbo logističnih operaterjev in prevoznikov.

Novo znanje, ki smo ga oblikovali v okviru projekta, bomo zainteresirani strokovni javnosti predstavili na ARTEMIS seminarju 26. marca v Ljubljani.

Na seminarju bomo naprej predstavili ARTEMIS idejo, možnosti uporabe ARTEMIS orodja in koristi za uporabnike. Osrednja tema pa bo na konkretnih primerih predstavljeno delovanje multimodalnega spletnega orodja ARTEMIS in spletenega orodja za e-učenje uporabe ARTEMIS-a.

Vljudno vabljeni!

 

Zaradi omejenega števila udeležencev se na seminar prijavite čimprej.

 

Kratka predstavitev projekta: 

Projekt ARTEMIS sofinancira Evropska komisija v sklopu programa Marco Polo II in vključuje partnerje iz Italije, Francije, Slovenije in Španije.

Rezultat projekta ARTEMIS je "Pametna platforma" za intermodalno logistiko, ki zna poiskati možne alternative za transport blaga v Evropi. Platforma ARTEMIS uporabniku nazorno predstavi več možnih rešitev za njegovo transportno poizvedbo. Nabor rešitev predstavlja pot z enim samim prevoznim sredstvom (monomodalna pot) in primerjava le-te z najboljšimi multimodalnimi alternativami transporta blaga (uporaba različnih prevoznih sredstev tovornjak - vlak - ladja) glede na čas in stroške transporta ter emisije CO2. Uporabnik lahko sam določi pomen teh primerjalnih parametrov za določitev najboljše poti.

Poleg naštetega so v Pametni platformi ARTEMIS zbrani profili več kot 300 logističnih centrov, morskih in rečnih pristanišč ter aktualna ponudba transportnih storitev. Ves ta nabor ažurnih podatkov združenih v Pametni platformi ARTEMIS jo predstavlja kot evropsko orodje za podporo odločitvam na področju logistike in transporta blaga. Uporabnikom omogoča, da ovrednotijo realne logistične omejitve kot so: izbor, razpoložljivost in najboljša izkoriščenost nakladalne enote ter prevoznega sredstva, možne transportne poti in omejitve časa dostave blaga.

 

Več informacij o projektu TUKAJ

 
 
 
NAŠA TRŽIŠČA
Mobilnost
Prometno planiranje
Ekonomika prometa
Investicijska dokumentacija
Vsa naša tržišča...
PRODUKTI
VIPOS
Centralni Register Vozil
Video Nadzor
Vremenske Postaje na Slovenskih Cestah
OPCOST
OBVEŠČAMO VAS