Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani, uporabljamo piškotke (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj

Več o piškotkih uporabljenih na tej strani...

 
Umetnost pravega nasveta
  English  
 
 
DomovPodjetjeNaša tržiščaProduktiReferenceČlanki in referatiPovezaveNovice ARTEMIS
 
 

CENTRALNI REGISTER VOZIL

HOMOLOGACIJA VOZIL

Vsako vozilo v cestnem prometu je opremljeno s potrdilom o skladnosti oziroma izjavo o ustreznosti vozila. Izdaja takega potrdila je mogoča, če vozilo izpolnjuje ustrezne tehnične zahteve, ki jih določa Pravilnik o ugotavljanju skladnosti vozil ali ustrezne tehnične specifikacije. Posamična odobritev nastopi, ko ustrezen organ posamično vozilo pregleda in ugotovi, da njegove lastnosti izpolnjujejo zahteve Pravilnika o ugotavljanju skladnosti vozil ali ustrezne tehnične specifikacije.

SHEMA INFORMACIJSKEGA SISTEMA

Informacijski sistem za homologacijo vozila je namenjen informacijski podpori homologacijskega organa – Sektorja za vozila, ki je notranja enota Javne Agencije Republike Slovenije za varnost prometa.

Jedro informacijskega sistema tvorita baza tehničnih podatkov o tipih vozil in baza izdanih potrdil o skladnosti za posamezna vozila (CRV). Informacijski sistem za homologacijo vozil sprejema podatke o izdanih potrdilih o skladnosti od pooblaščenih prodajalcev vozil in pooblaščenih strokovnih organizacij v realnem času. V procesu obdelave izdanih potrdil o skladnosti se te podatke, prav tako v realnem času, posreduje tudi registracijskemu organu – Ministrstvu za notranje zadeve.

APLIKACIJA CRV

Del informacijskega sistema predstavlja aplikacija CRV. Program omogoča vnos in obdelavo podatkov povezanih s homologacijo vozil v bazi podatkov, s pomočjo katere jih je možno hitro in enostavno pregledovati in urejati. Program vsebuje tudi predloge oziroma obrazce za tiskanje odločb o zavrnitvi vloge in druge listine, kakor tudi obrazce o tehničnih podatkih izvedenk, homologacijskih obrazcev, ipd.

 
 
 
NOVICE:
NAŠA TRŽIŠČA
Mobilnost
Prometno planiranje
Ekonomika prometa
Investicijska dokumentacija
Vsa naša tržišča...
PRODUKTI
VIPOS
Centralni Register Vozil
Video Nadzor
Vremenske Postaje na Slovenskih Cestah
OPCOST
OBVEŠČAMO VAS