Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani, uporabljamo piškotke (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj

Več o piškotkih uporabljenih na tej strani...

 
Umetnost pravega nasveta
  English  
 
 
DomovPodjetjeNaša tržiščaProduktiReferenceČlanki in referatiPovezaveNovice ARTEMIS
 
 

CENTRALNI REGISTER VOZIL

HOMOLOGACIJA VOZIL

Vsako vozilo v cestnem prometu je opremljeno s potrdilom o skladnosti oziroma izjavo o ustreznosti vozila. Izdaja takega potrdila je mogoča, če vozilo izpolnjuje ustrezne tehnične zahteve, ki jih določa Pravilnik o ugotavljanju skladnosti vozil ali ustrezne tehnične specifikacije. Posamična odobritev nastopi, ko ustrezen organ posamično vozilo pregleda in ugotovi, da njegove lastnosti izpolnjujejo zahteve Pravilnika o ugotavljanju skladnosti vozil ali ustrezne tehnične specifikacije.

SHEMA INFORMACIJSKEGA SISTEMA

Informacijski sistem za homologacijo vozila je namenjen informacijski podpori homologacijskega organa – Sektorja za vozila, ki je notranja enota Javne Agencije Republike Slovenije za varnost prometa.

Jedro informacijskega sistema tvorita baza tehničnih podatkov o tipih vozil in baza izdanih potrdil o skladnosti za posamezna vozila (CRV). Informacijski sistem za homologacijo vozil sprejema podatke o izdanih potrdilih o skladnosti od pooblaščenih prodajalcev vozil in pooblaščenih strokovnih organizacij v realnem času. V procesu obdelave izdanih potrdil o skladnosti se te podatke, prav tako v realnem času, posreduje tudi registracijskemu organu – Ministrstvu za notranje zadeve.

APLIKACIJA CRV

Del informacijskega sistema predstavlja aplikacija CRV. Program omogoča vnos in obdelavo podatkov povezanih s homologacijo vozil v bazi podatkov, s pomočjo katere jih je možno hitro in enostavno pregledovati in urejati. Program vsebuje tudi predloge oziroma obrazce za tiskanje odločb o zavrnitvi vloge in druge listine, kakor tudi obrazce o tehničnih podatkih izvedenk, homologacijskih obrazcev, ipd.

 
 
 
NAŠA TRŽIŠČA
Mobilnost
Prometno planiranje
Ekonomika prometa
Investicijska dokumentacija
Vsa naša tržišča...
PRODUKTI
VIPOS
Centralni Register Vozil
Video Nadzor
Vremenske Postaje na Slovenskih Cestah
OPCOST
OBVEŠČAMO VAS