Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani, uporabljamo piškotke (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj

Več o piškotkih uporabljenih na tej strani...

 
Umetnost pravega nasveta
  English  
 
 
DomovPodjetjeNaša tržiščaProduktiReferenceČlanki in referatiPovezaveNovice ARTEMIS
 
 

INFORMATIKA

Delo podjetja na informacijskem področju lahko razdelimo na dva dela: integracija sistemov in razvoj informacijskih sistemov.

INTEGRACIJA SISTEMOV

V sklopu integracije sistemov raziskujemo napredne tehnologije, ki se pojavljajo v svetu, kot so: satelitska navigacija GPS, mobilni prenos podatkov, spletne storitve in podobno. Iščemo sinergijske učinke med temi sistemi, možnosti povezovanja in prenosa informacij med njimi.

Temelj razmisleku je obvladovanje procesov, ki ga izvajamo z modernimi orodji in ob sodelovanju z naročniki sistemov. Za podkrepitev rezultatov se pripravijo razne statistične analize.

Z mislijo na naročnika iščemo izvedljive in finančno vzdržne rešitve. Podlaga temu je vrednotenje integriranih sistemov, ki izhaja iz podrobne analize in ocene stroškov postavitve in ocene koristi integriranih sistemov.

Primera integracije sistemov sta naša produkta  e-Cestninjenje in VIPOS, o čemer si lahko več preberete na strani PRODUKTI.

RAZVOJ INFORMACIJSKIH SISTEMOV

Pri razvoju informacijskih sistemov sledimo trendom razvoja tega področja. Uporabljamo najnovejša razvojna orodja in orodja za modeliranje procesov. Rezultati se kažejo skozi izdelke z uporabljeno trinivojsko arhitekturo in spletnimi rešitvami.

Pri razvoju nas vedno vodi sistematični, metodološki pristop. Ključno vodilo je, da mora biti zasnova in razvoj sistema postavljena na metodološko pravilne temelje. Tako pri razvoju rešitev za javni sektor uporabljamo v državi sprejeto metodologijo EMRIS.

Drugi ključni element razvoja je vsebinska popolnost sistema. To zagotavljamo s podlago na temelju obstoječih izhodišča v zakonodaji in standardih.

Sistem zaživi, ko je integriran v naročnikovo okolje. Zato nam je vodilo stalno sodelovanje z naročnikom. Pri tem se trudimo zagotoviti povezanost s prakso naročnika in upoštevati želje in zahteve, ki se pojavijo v času razvoja. Sisteme po uvedbi tudi redno vzdržujemo.

 Primeri izdelanih rešitev so programska oprema za spremljanje skladnosti vozil – homologacij, zasnova INFO sistema nove urgence UKC Ljubljana ter portala za obveščanje potnikov v javnem prometu za področje Ljubljanske urbane regije – LUR in glavnega mesta Podgorica v Črni gori, ki sta  dostopna na OBVEŠČAMO VAS. Poleg tega smo izdelali sistem spremljanja investicijskih projektov na državnih cestah v Sloveniji in vrsto sistemov, ki temeljijo na prostorsko opredeljenih podatkih in GIS sistemih. Naše podjetje je partner podjetja ORACLE, poleg tega pa ima vrsto licenc za delo z razvojnimi orodji.

 
 
 
NAŠA TRŽIŠČA
Mobilnost
Prometno planiranje
Ekonomika prometa
Investicijska dokumentacija
Vsa naša tržišča...
PRODUKTI
VIPOS
Centralni Register Vozil
Video Nadzor
Vremenske Postaje na Slovenskih Cestah
OPCOST
OBVEŠČAMO VAS