Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani, uporabljamo piškotke (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj

Več o piškotkih uporabljenih na tej strani...

 
Umetnost pravega nasveta
  English  
 
 
DomovPodjetjeNaša tržiščaProduktiReferenceČlanki in referatiPovezaveNovice ARTEMIS
 
 

MOBILNOST

Dobra dostopnost do ključnih storitev hkrati z zmanjšanjem negativnih učinkov motornega prometa na družbo in okolje je glavno vodilo pri načrtovanju prometnih ureditev. Rešitve za izboljšanje mobilnosti iščemo z načrtovanjem prometnega sistema, pri tem pa upoštevamo povezanost s prostorskimi ureditvami in družbeno-ekonomskimi dejavniki.

Izdelujemo celovite prometne ureditve urbanih okolij, ureditve prometa v regiji in tudi celovite rešitve medregijskih prometnih povezav. Na področju mobilnosti se ukvarjamo tudi z načrtovanjem poslovno-logističnih con in njihovim umeščanjem v prostor.

MEDREGIJSKE PROMETNE POVEZAVE

Načrtovanje nove daljinske prometne infrastrukture prinaša razvojne možnosti celotnemu prostoru. Z upoštevanjem vseh dejavnikov (okoljski, demografski, ekonomski, prostorski in prometni dejavniki) pa poiščemo tak prometni koridor, ki bo ob odpiranju prostorskih in razvojnih možnosti predstavljal čim manjšo obremenitev naravnem okolju.

PROMETNE UREDITVE URBANIH OKOLIJ

Celovite prometne ureditve urbanih okolij vključujejo načrtovanje prometne mreže, načrtovanje mirujočega prometa in politike parkiranja, načrtovanje javnega potniškega prometa, nemotoriziranega peš in kolesarskega prometa ter prometno ureditev ožjega mestnega središča. Predlagane politike in ukrepi mestnih prometnih ureditev so tesno povezane z urbanističnimi načrti ureditev mest.

JAVNI POTNIŠKI PROMET

Načrtujemo javni potniški promet za mestna območja in tudi na regijski ravni. Uvedba visokokakovostnega javnega potniškega prometa je ključen ukrep za izboljšanje kakovosti bivanja v urbanih središčih, ki so preobremenjena z osebnimi vozili dnevnih migrantov. Naše rešitve so celovite in vključujejo načrt linij, lokacije postajališč in P+R, organizacijsko strukturo za upravljanje ter tarifni in plačilni sistem.

Z integracijo različnih modalitet prevoza potnikov dosežemo vzpostavitev potniškega omrežja v skladu s potrebami potnikov. Multimodalni prestopni terminali s parkirišči "P+R" omogočajo hitro in enostavno prehajanje med različnimi modalitetami potovanj: avtomobil, avtobus, vlak, taksi, kolo ali peš. Sestavni del rešitev za vzpostavitev visokokakovostnega javnega potniškega prometa je tudi mreža intermodalnih vozlišč in "P+R" prestopnih točk.

POSLOVNE IN LOGISTIČNE CONE

Področja, ki so v prostorsko planski dokumentaciji opredeljena za opravljanje proizvodnih in logističnih dejavnosti, imajo velik razvojni potencial. Načrtovanje poslovnih in logističnih con z njihovo prometno in prostorsko umestitvijo za nas predstavlja sodelovanje pri razvoju konkurenčnosti lokalnega in nacionalnega poslovnega okolja.

 
 
 
NAŠA TRŽIŠČA
Mobilnost
Prometno planiranje
Ekonomika prometa
Investicijska dokumentacija
Vsa naša tržišča...
PRODUKTI
VIPOS
Centralni Register Vozil
Video Nadzor
Vremenske Postaje na Slovenskih Cestah
OPCOST
OBVEŠČAMO VAS