Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani, uporabljamo piškotke (cookies). Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Sprejmi in nadaljuj

Več o piškotkih uporabljenih na tej strani...

 
Umetnost pravega nasveta
  English  
 
 
DomovPodjetjeNaša tržiščaProduktiReferenceČlanki in referatiPovezaveNovice ARTEMIS
 
 

MOBILNOST

Dobra dostopnost do ključnih storitev hkrati z zmanjšanjem negativnih učinkov motornega prometa na družbo in okolje je glavno vodilo pri načrtovanju prometnih ureditev. Rešitve za izboljšanje mobilnosti iščemo z načrtovanjem prometnega sistema, pri tem pa upoštevamo povezanost s prostorskimi ureditvami in družbeno-ekonomskimi dejavniki.

Izdelujemo celovite prometne ureditve urbanih okolij, ureditve prometa v regiji in tudi celovite rešitve medregijskih prometnih povezav. Na področju mobilnosti se ukvarjamo tudi z načrtovanjem poslovno-logističnih con in njihovim umeščanjem v prostor.

MEDREGIJSKE PROMETNE POVEZAVE

Načrtovanje nove daljinske prometne infrastrukture prinaša razvojne možnosti celotnemu prostoru. Z upoštevanjem vseh dejavnikov (okoljski, demografski, ekonomski, prostorski in prometni dejavniki) pa poiščemo tak prometni koridor, ki bo ob odpiranju prostorskih in razvojnih možnosti predstavljal čim manjšo obremenitev naravnem okolju.

PROMETNE UREDITVE URBANIH OKOLIJ

Celovite prometne ureditve urbanih okolij vključujejo načrtovanje prometne mreže, načrtovanje mirujočega prometa in politike parkiranja, načrtovanje javnega potniškega prometa, nemotoriziranega peš in kolesarskega prometa ter prometno ureditev ožjega mestnega središča. Predlagane politike in ukrepi mestnih prometnih ureditev so tesno povezane z urbanističnimi načrti ureditev mest.

JAVNI POTNIŠKI PROMET

Načrtujemo javni potniški promet za mestna območja in tudi na regijski ravni. Uvedba visokokakovostnega javnega potniškega prometa je ključen ukrep za izboljšanje kakovosti bivanja v urbanih središčih, ki so preobremenjena z osebnimi vozili dnevnih migrantov. Naše rešitve so celovite in vključujejo načrt linij, lokacije postajališč in P+R, organizacijsko strukturo za upravljanje ter tarifni in plačilni sistem.

Z integracijo različnih modalitet prevoza potnikov dosežemo vzpostavitev potniškega omrežja v skladu s potrebami potnikov. Multimodalni prestopni terminali s parkirišči "P+R" omogočajo hitro in enostavno prehajanje med različnimi modalitetami potovanj: avtomobil, avtobus, vlak, taksi, kolo ali peš. Sestavni del rešitev za vzpostavitev visokokakovostnega javnega potniškega prometa je tudi mreža intermodalnih vozlišč in "P+R" prestopnih točk.

POSLOVNE IN LOGISTIČNE CONE

Področja, ki so v prostorsko planski dokumentaciji opredeljena za opravljanje proizvodnih in logističnih dejavnosti, imajo velik razvojni potencial. Načrtovanje poslovnih in logističnih con z njihovo prometno in prostorsko umestitvijo za nas predstavlja sodelovanje pri razvoju konkurenčnosti lokalnega in nacionalnega poslovnega okolja.

 
 
 
NOVICE:
NAŠA TRŽIŠČA
Mobilnost
Prometno planiranje
Ekonomika prometa
Investicijska dokumentacija
Vsa naša tržišča...
PRODUKTI
VIPOS
Centralni Register Vozil
Video Nadzor
Vremenske Postaje na Slovenskih Cestah
OPCOST
OBVEŠČAMO VAS